+31 010 340 0500

Wij zoeken een juridische oplossing

Een hoofddoekverbod toelaatbaar in ondernemingen

Een hoofddoekverbod toelaatbaar in ondernemingen

Samira Achbita, werkte als receptioniste bij de Belgische firma G4S Secure Solutions, die bewakings- en beveiligingsdiensten en receptiediensten verricht. Na 3 jaar werken besloot zij een hoofddoek te dragen, ze werd zij ontslagen omdat het bij G4S verboden is zichtbare religieuze, politieke en filosofische tekenen te dragen.

A-G bij het HvJ EU:
Indien het verbod gebaseerd is op een algemeen bedrijfsreglement op grond waarvan zichtbare politieke, filosofische en religieuze tekenen op het werk niet toegestaan zijn, kan dit verbod gerechtvaardigd zijn door het streven het door de werkgever gevoerde legitieme beleid van religieuze en levensbeschouwelijke neutraliteit te handhaven.

484-571-1726